ChristenUnie-SGP Den Haag bezorgt maaltijd bij bewoners Woonzorgcentrum Oostduin

IMG_0450sdinsdag 11 februari 2014 16:11

Dichtbij en Dienstbaar. Dat is het motto waaraan de kandidaten van de ChristenUnie-SGP vandaag (8 feb) handen voeten gaven in Woonzorgcentrum Oostduin in Den Haag. In samenwerking met stichting Present Den Haag maakte het kandidatenteam een warme maaltijd klaar voor de bewoners. De ChristenUnie-SGP wil met haar campagne niet vertellen hoe het moet, maar laten zien hoe het kan.

Het personeel was blij met de actie, al kost het wel wat extra organisatie. ´Vanmorgen ging een collega ziek naar huis, en dan merk je meteen hoe krap de bezetting is´, lichtte een medewerker toe. ´Als er een collega ziek is, hebben we echt een probleem. Je moet dan eigenlijk boven je kracht werken en je komt nooit op adem. Eigenlijk is het een structureel probleem. Een oplossing is niet voorhanden in deze tijd van bezuinigen´.

De bewoners fleurden op van het bezoek. De coördinator: ´Er is gewoon te weinig tijd voor leuke activiteiten met de bewoners. We moeten het echt van vrijwilligers hebben´. Een activiteitenbegeleidster vulde aan: ´Het gaat niet alleen om het klaarmaken van de lunch, het samen eten is nog belangrijker. Iedereen wil toch wel eens een één op één gesprek? Sommige bewoners krijgen bijna nooit bezoek’. De bewoners genoten van de aandacht en de gesprekken. Een bewoonster is zo ontroerd dat ze iedereen aan tafel tot stilte maant. Ze hoefde niet lang na te denken over wat ze gaat zeggen: ´Ik wil jullie namens de bewoners hartelijk danken voor het bereiden van de maaltijd, dit wordt erg gewaardeerd. Ik wens jullie veel succes en inspiratie in de toekomst´.

Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem in Den Haag. ChristenUnie-SGP is er van overtuigd dat nog veel meer inwoners van Den Haag bereid zijn om ouderen te helpen. Het gaat erom dat vraag en aanbod samen komen, door bijvoorbeeld intermediairs als stichting Present. Lijsttrekker Pieter Grinwis: ‘Vrijwilligerswerk stimuleer je niet met geldverslindende promotieprojecten, maar alleen via het netwerk en professionaliteit van deze organisaties’.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-SGP Den Haag bezorgt maaltijd bij bewoners Woonzorgcentrum Oostduin'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2014 > februari

Geen berichten gevonden