Uw zorg is onze zorg: ChristenUnie-SGP deelt taart uit bij lancering Zorg Actieplan

taartfoto zorg cu-sgpzaterdag 15 maart 2014 10:22

Als afsluiting van de landelijke week van Zorg en Welzijn presenteert de ChristenUnie zaterdag 15 maart een speciaal Zorg Actieplan "Uw zorg is onze zorg" als recept voor een blijvende betaalbare zorg dichtbij mensen. Lijsttrekker Pieter Grinwis van de Haagse ChristenUnie-SGP deelt samen met Tweede Kamerlid Carola Schouten taart uit in woonzorgcentrum Tabitha om vrijwilligers, zorgprofessionals en zorgbehoevenden een hart onder de riem te steken en om het Zorg Actieplan te presenteren. Schouten: ”Zorg gaat allereerst over mensen, dus de menselijke maat moet voorop staan. Zeker nu veel zorgtaken op het bordje van de gemeente komen.”

De ChristenUnie beseft dat Nederland aan de vooravond staat van grote veranderingen in de zorg. De langdurige zorg verandert. Grinwis: ,,Het is nodig dat de zorg verandert omdat de zorg anders onbetaalbaar wordt voor komende generaties. Er gaan veel meer taken naar de gemeente. Dit brengt veel onrust en onzekerheid met zich mee. Niemand weet precies wat de veranderingen betekenen voor zijn of haar persoonlijke situatie. In het Zorg Actieplan leest u wat de ChristenUnie wil met de zorg. Ons uitgangspunt is: Uw zorg is onze zorg.”

Om dit kracht bij te zetten maar vooral als blijk van waardering voor alle "hardzorgende" hulpverleners in het land, bezorgen kamerleden en lokale lijsttrekkers van de ChristenUnie zaterdag 15 maart een grote taart met het Zorg Actieplan bij diverse zorginstellingen door het hele land

De actie sluit aan bij de wijze waarop de ChristenUnie-SGP in Den Haag de speerpunten uit het verkiezingsprogramma praktisch voor het voetlicht brengt: niet vertellen hoe het moet, maar laten zien hoe het kan. Dichtbij en Dienstbaar.Kandidaten en vrijwilligers van de Haagse combinatiepartij ChristenUnie-SGP helpen zaterdag bij de open dag in woonzorgcentrum Tabitha met: de bediening in het restaurant, een workshop bloemschikken, koersbal (spelactiviteit buiten mits het weer het toelaat) en fotograferen.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Actieplan Zorg ChristenUnie 15-03-2014512,6 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Uw zorg is onze zorg: ChristenUnie-SGP deelt taart uit bij lancering Zorg Actieplan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2014 > maart

Geen berichten gevonden