ChristenUnie/SGP pleit voor verkeersveilige verbindingsweg en Nieboerweg

Verbindingsweg parkeerverbod opgehevendinsdag 22 juli 2014 17:50

De verkeerssituatie op en rond de verbindingsweg tussen de Kranenburgweg en de Houtrustweg is erg onoverzichtelijk en onveilig. Bewoners uit Duindorp hebben de ChristenUnie/SGP-fractie in de Haagse gemeenteraad daarover benaderd en in reactie daarop heeft deze fractie daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college. Raadslid Pieter Grinwis: “al te lang is de verkeerssituatie op de verbindingsweg ronduit onveilig. Het is zaak dat de nieuwe verkeerswethouder daar snel een einde aan maakt.”

De verbindingsweg heeft de uitstraling van een tijdelijke oplossing, maar ligt er toch al weer enkele jaren op de huidige manier bij. Op het relatief smalle fiets- en voetpad ontbreekt een scheidslijn tussen het fiets- en voetgangersgedeelte, terwijl deze markering er eerder wel is geweest. Het gele aanwijzingsbord voor de fietsers staat op een onlogische plek, waardoor veel fietsers terecht komen op de voor auto’s bedoelde rijbaan. Een rijbaan die bovendien steeds intensiever wordt gebruikt door de groei van het autoverkeer samenhangend met het toegenomen aantal woningen c.q. bewoners. Zeker nu de Nieboerweg wordt opgeknapt is het nog drukker op de verbindingsweg dan anders. Een en ander heeft helaas bijgedragen aan een ongeluk afgelopen week. Inmiddels heeft de gemeente eerder deze week wel, op dringend verzoek van belanghebbenden, parkeerverbodsborden geplaatst, waardoor het tweerichtingsverkeer weer op een normale wijze kan verlopen.

Nieboerweg

De ChristenUnie/SGP heeft tevens een punt gemaakt van de verkeersveiligheid op de Nieboerweg. De gemeente is voornemens het verkeerslicht en het zebrapad op de Nieboerweg ter hoogte van de Zeezwaluwstraat te verwijderen en daar is de ChristenUnie/SGP het in het belang van de verkeersveiligheid niet mee eens.

De gestelde vragen luiden als volgt: 

  1. Is het college op de hoogte van de gevaarlijke situatie op de verbindingsweg tussen de Kranenburgweg en de Houtrustweg?
  2. Is het college bereid om op deze verbindingsweg:
    1. weer een scheidslijn aan te brengen tussen het fiets- en voetgangersgedeelte?
    2. de aanwijzigingen voor fietsers en de afwikkeling van het - vooral op zomerse dagen intensieve - fietsverkeer te verbeteren?
    3. de maximumsnelheid alhier en op een deel van de Kranenburgweg in de nabijheid van de verbindingsweg te verlagen naar 30 km/h?
  3. Wanneer krijgt de verbindingsweg zijn definitieve vorm? Is het college bereid op korte termijn tot realisatie van een nieuwe weg, inclusief  een veilig fiets- en voetgangerspad, over te gaan?
  4. Is het college in het belang van de verkeersveiligheid bereid af te zien van zijn voornemen het verkeerslicht en het zebrapad op de Nieboerweg ter hoogte van de Zeezwaluwstraat te verwijderen?

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie/SGP pleit voor verkeersveilige verbindingsweg en Nieboerweg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2014 > juli

Geen berichten gevonden