Hart onder de riem voor scholen Schilderswijk en Transvaal - ChristenUnie/SGP stuurt bemoedigingsbrief aan scholen

20140901KoninginBeatrixschoolmaandag 01 september 2014 10:50

De scholen zijn weer begonnen in Midden-Nederland. Na een roerige zomervakantieperiode zijn vandaag ook weer de schooldeuren opengegaan in de Haagse Schilderswijk en het Transvaalkwartier. En gelet op de soms zeer haatdragende demonstraties in vooral de Schilderswijk de achterliggende maanden, waar soms ook kinderen en jongeren bij betrokken waren, heeft de Haagse ChristenUnie/SGP-fractie een bemoedigingsbrief naar alle scholen in de Schilderswijk en Transvaal gestuurd. Raadslid Pieter Grinwis: "Natuurlijk pakken de docenten, professioneel als ze zijn, de draad van het lesgeven gewoon weer op. Maar na deze voor de Schilderswijk, en in iets mindere mate Transvaal, ongekend hete zomer, is een hart onder de riem aan het begin van dit nieuwe schooljaar voor zowel onderwijzers als leerlingen wat ons betreft zeer op zijn plaats".

Naast een bemoediging, bevat de brief ook een oproep om in de klas stil te staan bij zorgwekkende zaken als radicalisering, jihadisme, antisemitisme en andere vormen van discriminatie en racisme, waarmee we helaas de afgelopen tijd zo pregnant zijn geconfronteerd.

Koningin Beatrixschool

Op deze eerste dag van het nieuwe schooljaar heeft de ChristenUnie/SGP-fractie een bezoek gebracht aan de Koningin Beatrixschool, een christelijke basisschool in hartje Schilderswijk. Daar heeft Pieter Grinwis de bemoedigingsbrief aangeboden aan de directeur, Patrick Vogelaar. "Ik ervaar het initiatief als een hart onder de riem voor zowel de meesters en juffen als onze leerlingen, maar zeker ook voor hun ouders. Mooi dat er ook aandacht is voor het opbouwende werk wat in onze wijk gebeurt." In totaal is de brief naar een kleine 40 scholen gestuurd.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20140829 Bemoedigingsbrief scholen Schilderswijk en Transvaal283,5 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Hart onder de riem voor scholen Schilderswijk en Transvaal - ChristenUnie/SGP stuurt bemoedigingsbrief aan scholen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2014 > september

Geen berichten gevonden