Amendementen ChristenUnie/SGP aangenomen

Pieter Grinwisvrijdag 17 oktober 2014 15:29

Donderdag 16 oktober vond het afsluitende raadsdebat plaats over de eerste van de drie grote decentralisaties waar de gemeenteraad dit najaar over moet besluiten. De decentralisatie van de Jeugdhulp was als eerste aan de beurt. Een grote en fundamentele verandering, die hopelijk gaat bijdragen aan het veilig en gezond opgroeien van zo veel mogelijk, liefst alle, kinderen in onze stad.

Onze fractie steunt de richting en inzet van wethouder Van Engelshoven bij de decentralisatie van de Jeugdhulp en heeft voor de Kadernota Heel het Kind en de Verordening Jeugdhulp Den Haag 2015 gestemd, net als bijna alle andere fracties in de gemeenteraad. In het besef dat het werk nu eigenlijk pas begint. Daarbij wordt het een hele tour om tot jeugdhulpverlening te komen die niet bureaucratisch, maar praktisch en flexibel is en breed vertrouwen geniet. We blijven dit nauwgezet volgen.

De ChristenUnie/SGP-fractie is er als enige fractie in de Haagse raad in geslaagd om de Verordening Jeugdhulp Den Haag 2015 op twee punten aan te scherpen middels twee amendementen (wijzigingsvoorstellen).

Familiegroepsplan

Allereerst hebben we, samen met D66 en de PvdA, het concept van het familiegroepsplan stevig in de verordening weten te verankeren (zie bijlage). Alle partijen in de raad, behalve de Haagse Stadspartij, stemden voor (40 van de 45 zetels). Hiermee is geregeld dat gezinnen en hun sociale omgeving als eerste het recht hebben om zelf een hulpverleningsplan op te stellen. 

Persoonsgebonden Budget Jeugdhulp

Het PGB kwam er in de verordening wat bekaaid van af. Om te zorgen dat de hoogte van het PGB op een reëel niveau wordt vastgesteld, hebben we met een tweede amendement, samen met de Haagse Stadspartij, weten te verankeren dat als de benodigde passende zorg niet goed is te vergelijken met beschikbare zorg in natura de kosten van het PGB hoger kunnen en ook mogen zijn. Dit amendement werd aangenomen met steun van D66, PVV, Groep de Mos/OPDH, GroenLinks, PvdD en natuurlijk de indienende fracties van Haagse Stadspartij en ChristenUnie/SGP (26 van de 45 zetels).

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Amendement Familiegroepsplan86,3 kBapplication/pdfdownload
Amendement PGB Jeugdhulp74,0 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Amendementen ChristenUnie/SGP aangenomen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2014 > oktober

Geen berichten gevonden