Schriftelijke vragen over toekomst Bunkermuseum

woensdag 04 november 2015 10:53

Al geruime tijd is bekend dat de Stichting Bunkermuseum Den Haag van haar huidige locatie aan de Strandweg 1a (onder surfdorp F.A.S.T.) zal moeten verdwijnen in verband met gebiedsontwikkeling aldaar. De gemeente Den Haag heeft destijds  - aan deze volledig op vrijwilligers draaiende en niet-gesubsidieerde stichting - aangegeven op zoek te gaan naar herhuisvesting in een andere bunker. In juni jl. werd de stichting twee bunkers aan de Badhuisweg aangeboden. Na lange tijd niets vernomen te hebben, werd in september echter meegedeeld dat deze locatie toch niet door kon gaan. Sinds die tijd heeft de Stichting Bunkermuseum niets meer vernomen en verkeert zij in grote onzekerheid omtrent de toekomstige huisvesting [1], mede gezien de sluiting van F.A.S.T. per 31 oktober j.l. De ChristenUnie/SGP wil graag op korte termijn zekerheid over het herhuisvesten van het museum en stelt daarom  en mede gelet op de welwillende reactie van wethouder Wijsmuller tijdens de vergadering van de Commissie Ruimte d.d. 10 juni 2015, conform artikel 30 van het reglement van orde, de volgende vragen:

  1. Hoeveel belang hecht u aan het voortbestaan van het bunkermuseum?
  2. Waarom heeft de stichting na de toezegging in juni lange tijd niets vernomen van het college, en is vervolgens deze toezegging over de bunker aan de Badhuisweg zelfs ingetrokken?
  3. Wat is de huidige stand van zaken rondom de herhuisvesting van het Bunkermuseum? Op welke termijn denkt u met een oplossing te komen voor de stichting? Hoe gaat deze oplossing eruit zien?


[1] http://www.omroepwest.nl/nieuws/2978058/Onzekere-toekomst-voor-Bunkermuseum-in-Den-Haag-Het-is-een-groot-vraagteken

« Terug

Reacties op 'Schriftelijke vragen over toekomst Bunkermuseum'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2015 > november

Geen berichten gevonden