ChristenUnie/SGP knokt voor de gewone man/vrouw

stadskrant12woensdag 11 mei 2016 19:02

Elke maand verschijnt er een door een gemeenteraadsfractie ingezonden stuk in de Haagse Stadskrant. Deze maand was het de beurt aan de ChristenUnie/SGP. Hieronder kunt u het artikel nog eens lezen.

U hoort het vast weleens: “Je kunt zeggen of stemmen wat je wilt, het helpt toch niet. Die politici, ze doen wat hen zelf goeddunkt. En luisteren naar de gewone man, ho maar.” Of misschien zegt u het zelf wel en hebt u nog maar bar weinig vertrouwen in de politiek. Dat gevoel van moedeloosheid is vaak best logisch, maar er zijn ook lichtpuntjes. 

Internationaal Park van de baan
Zo staan de plannen van wethouder Revis om van de Scheveningse Bosjes, de Waterpartij en het Westbroekpark een Internationaal Park te maken vol commercie en met straatbrede betonpaden met dank aan bewonersprotesten in de ijskast; en daar moeten ze vooral in blijven. Onze mooie Haagse parken goed onderhouden, oké; er pretparken van maken, nee!

Woonwijken demonstratievrij
Helaas duurt het vaak langer, voordat het stadsbestuur luistert naar gewone mensen en ondernemers. Denk aan het toestaan van de soms haatdragende demonstraties in de Schilderswijk. Bewoners, ondernemers en ChristenUnie/SGP wilden van meet af aan dat woonwijken gevrijwaard bleven van demonstraties. Op het Malieveld en het (Spui)Plein kan prima gedemonstreerd worden. Na veel onrust en schade werden woonwijken uiteindelijk ontzien bij demonstraties. Dit beleid moet onverkort worden gehandhaafd. Na twee jaar zomerse ellende in de Schilderswijk door al dan niet uit de hand gelopen demonstraties, hoopt de CU/SGP op een rustige zomer voor bewoners en ondernemers van deze en andere wijken.

Horecawanbeleid
En soms hebben het college en de gemeenteraad helemaal geen boodschap aan de burger. Onder het mom van de stad bruisender maken moeten onder aanvoering van D66 horecabedrijven onbeperkt open kunnen. En zijn de terrastijden bij cafés nog verder verruimd naar 1.00 uur ’s nachts. En de bewoner? Die had maar niet in de binnenstad moeten gaan wonen. Als het gaat om het horecabeleid is de bewoner voor college en raad niet meer dan een hinderlijke sta-in-de-weg. Laat heel de volksvertegenwoordiging de bewoner dan barsten? Nee, er is een enkele kleine fractie in de raad die moedig standhoudt. De ChristenUnie/SGP heeft geprobeerd te redden wat er te redden viel door te borgen dat bewoners voortaan beter bij het horecabeleid worden betrokken.

Laat je stem horen
Ja, er zijn redenen om de moed te verliezen. Maar beste bewoners, laat jullie stem toch vooral horen. Of het nou gaat om de strijd tegen een coffeeshop in het kinderrijke Transvaal of tegen een tram op de Westduinweg. De ChristenUnie/SGP staat aan uw kant en knokt voor de gewone vrouw/man/kinderen.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie/SGP knokt voor de gewone man/vrouw'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2016 > mei

Geen berichten gevonden