Resultaten in strijd tegen overlast containers en afvaldumpingen

ORACvrijdag 09 juni 2017

De ChristenUnie/SGP heeft in de strijd tegen overlast van restafvalcontainers en glasbakken met steun van de raad een belangrijke slag geslagen. Van de vier voorstellen die de ChristenUnie/SGP deed, haalden drie de eindstreep. Zo komen er meer preventieve én repressieve maatregelen tegen het dumpen van afval naast de containers, worden containers zodra mogelijk niet meer voor dag en dauw geleegd en gaat er beter worden geluisterd naar bewoners die een overlastgevende container voor hun deur verplaatst willen zien. Een motie om ook nog voorafgaand aan de plaatsing van containers bewoners meer tegemoet te komen, werd helaas door een meerderheid afgeschoten. Onderaan dit bericht kunt u alle vier de voorstellen terugvinden.

De reacties uit de stad naar aanleiding van eerdere inbreng van de ChristenUnie/SGP logen er niet om: er is veel overlast door afvaldumpingen bij containers en ook het gebruik en het legen van ORAC’s leidt tot veel overlast bij bewoners die zo’n container voor hun deur of onder hun raam hebben staan. Over de aanpak van afvaldumpingen is Pieter Grinwis dan ook helder: “Zwerfvuil, vuilniszakken of hele meubelstukken naast containers lijkt in sommige straten vaker regel dan uitzondering. De tijd van pappen en nathouden is wat mij betreft voorbij. Het is tijd voor onorthodoxe maatregelen. En naar aanleiding van onze motie gaat het college daarmee aan de slag.”

Nog een punt van ergernis van omwonenden, waarmee het college aan de slag moet naar aanleiding van de moties van de ChristenUnie/SGP, is de overlast bij het gebruik en het legen van containers: “Geluidsoverlast ’s ochtends vroeg van het legen van een glasbak of ORAC vlak onder je slaapkamerraam, en dat niet incidenteel maar meerdere keren per week, is binnenkort verleden tijd. Die containers gaan we in de toekomst niet meer legen om 7.00 uur als mensen nog slapen, maar pas vanaf 09:00, als de ochtendspits voorbij is. Ook verplaatsing van containers wordt makkelijker gemaakt. Sommige mensen hebben een hele milieustraat onder hun raam staan en dat geeft toch een partij geluids- en stankoverlast. Door mijn aangenomen motie moet het college klachten hierover serieuzer gaan nemen. Ik ben blij dat we deze stappen hebben kunnen zetten op weg naar een schonere en voor ieder leefbare stad.” 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Moties ORACs177,0 kBapplication/pdfdownload
Labels
Milieu
Volksgezondheid

« Terug

Reacties op 'Resultaten in strijd tegen overlast containers en afvaldumpingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2017

Geen berichten gevonden