College komt ChristenUnie/SGP tegemoet, maar vergeet het Oude Centrum

prostitutiewoensdag 07 oktober 2015

De ChristenUnie/SGP presenteerde begin deze zomer haar uitgebreide discussienota ‘Recht doen. Voor een betere aanpak van misstanden in de prostitutie’. In aanloop naar het commissiedebat over het Haagse prostitutiebeleid 7 oktober kwam het college met een reactie op de voorstellen van de ChristenUnie/SGP. Pieter Grinwis: “Het college is de ChristenUnie/SGP op een aantal punten tegemoet gekomen. Zo worden de gedragseisen voor exploitanten aangescherpt. Maar de reactie op de wat steviger punten, zoals 'one strike, you're out', is te mager. Het college erkent dat de prostitutiebranche geen normale sector is, dat er misstanden zijn, maar schrikt terug voor een duidelijke en stevige aanpak."

Oude Centrum

Pieter Grinwis vervolgt: "Bijna alle voorstellen die goed zijn voor het Oude Centrum heeft het college links laten liggen. In het debat zal mijn fractie er alles aan doen om het college alsnog in beweging te krijgen voor het Oude Centrum. Zo is het teleurstellend dat het college de openingstijden niet wil beperken en de verkeersproblemen van bewoners en ondernemers niet wil oplossen. En dat er geen minimumleeftijd voor bezoekers van prostituees wordt ingesteld. Dat is eigenlijk te gek voor woorden. Je kunt deze regel niet willen doorvoeren, omdat volgens het college tieners niet voor veel misstanden zouden zorgen, maar met het niet stellen van deze regel stel je ook een norm, namelijk dat het normaal is dat je als jongere naar een prostituee gaat. Bij zo veel schadelijk gedrag - drinken, gokken, roken - geldt een minimumleeftijd en hier niet, dat is de wereld op zijn kop."

Raamprostitutie Doubletstraat het liefst beëindigen en ten minste verplaatsen

Bewoners en ondernemers uit het Oude Centrum hebben in een manifest college en raad opgeroepen de prostitutie uit de Doubletstraat te verplaatsen. De ChristenUnie/SGP zou de mensonterende raamprostitutie het liefst uit Den Haag zien verdwijnen, maar daar is helaas geen meerderheid voor in de Haagse raad. Voor het Oude Centrum zou het sowieso beter zijn als de raamprostitutiestraat daar verdwijnt en wordt verplaatst naar een locatie ver buiten een woonwijk. Van deze grimmige prostitutiestraat zou je een prettige woon- en winkelstraat kunnen maken. De ChristenUnie/SGP is het geheel met de opstellers van het manifest eens dat het magere zinnetje in het coalitieakkoord "het initiatief daartoe moet vanuit de marktpartijen komen" te kort schiet. Het verwijderen van de prostitutiestraat gaat alleen lukken als de gemeente actief het initiatief neemt. 

Hieronder kunt u de hele bijdrage downloaden, inclusief de uitgebrachte nota en de reactie van het college daarop.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20151007 Bijdrage ChristenUnie-SGP prostitutiedebat186,9 kBapplication/pdfdownload
Discussienota Recht doen869,7 kBapplication/pdfdownload
RIS286618_Reactie_op_discussienota_prostitutiebeleid_CU-SGP-2349,6 kBapplication/pdfdownload
Labels
Mensenhandel en prostitutie

« Terug

Reacties op 'College komt ChristenUnie/SGP tegemoet, maar vergeet het Oude Centrum'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2015

Geen berichten gevonden