ChristenUnie/SGP: collegebesluit uitbreiding betaald parkeren Duindorp onzorgvuldig

betaald parkerenwoensdag 27 januari 2016

Vorige maand presenteerde het college resultaten van een enquête onder Duindorpers over uitbreiding van het betaald parkeren. Resultaat? Een respons van 24%, waarvan 49% voor uitbreiding is. Gevolg? Het college heeft besloten om nog voor de zomer het betaald parkeren in Duindorp uit te breiden naar de middag, zodat het in Duindorp voortaan van 13.00-24.00 uur betaald parkeren is. Raadslid Pieter Grinwis: “De ChristenUnie/SGP is het niet eens dat op basis van deze enquête het betaald parkeren wordt uitgebreid. Met zo weinig respons en zonder een absolute meerderheid voor betaald parkeren in de middag gaat het Haagse stadsbestuur veel te kort door de bocht met dit uitbreidingsbesluit. Bovendien hebben we van meerdere inwoners van Duindorp vernomen, onder andere uit de Vlielandsestraat en de Terschellingsestraat, dat zij geen enquête hebben ontvangen. Ook van bewoners die zeer gespitst waren op deze enquête. Zij hebben dus geen invloed kunnen hebben op de uitslag en de besluitvorming.”

Enquête

Daarom heeft de ChristenUnie/SGP aan de wethouder gevraagd hoe het kan dat velen geen enquête hebben ontvangen. In zijn reactie schrijft de wethouder dat heel Duindorp een enquête ontvangen zou hebben. Ook zou er gekeken zijn of er uit elke straat wel voldoende reacties zijn gekomen. Pieter Grinwis: “Ik vind het zeer opmerkelijk dat betrokken wijkbewoners, die hun zorgen hebben over betaald parkeren, geen enquête hebben aangetroffen in hun brievenbus. Afgezien van vraag of de enquête wel representatief is, vind ik 49% - geen meerderheid - veel te wankel om een dergelijke ingrijpend besluit te nemen. Hoe kan het Haagse college zo’n wankele basis als uitgangspunt nemen en het betaald parkeerregime in Duindorp zo fors uitbreiden?” De ChristenUnie/SGP-fractie is van mening dat er voor een uitbreiding van de regeling veel meer draagvlak moet zijn onder de bewoners en vraagt de wethouder meer te doen om dit draagvlak te toetsen, desnoods met een nieuwe enquête waarbij er meer aandacht komt voor de verspreiding.  Grinwis: “Ik roep wethouder De Bruijn van Democraten 66 op om een echt democratisch en dus gedragen besluit te nemen.”

Kritisch

ChristenUnie/SGP is op voorhand absoluut geen voorstander van uitbreiding van betaald parkeren voor Duindorp. Deze fractie stond sowieso kritisch tegenover de invoering van betaald parkeren in Duindorp. Bij het vervolg van het door de ChristenUnie/SGP geïnitieerde parkeerdebat op 10 februari zal de fractie de wethouder kritisch bevragen op het uitbreiden van de regeling, en zal de fractie ook aandacht hebben voor de gevolgen voor bijvoorbeeld de Geuzenwijk, waar nu al een groot parkeerprobleem is. Ook zal dan aandacht gevraagd worden voor bijvoorbeeld de wijk Leyenburg, waar een soortgelijke kwestie aan de orde is.

Labels
Scheveningen

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie/SGP: collegebesluit uitbreiding betaald parkeren Duindorp onzorgvuldig'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2016

Geen berichten gevonden