ChristenUnie/SGP Den Haag: Meer bescherming tegen corona voor inwoners Zuidwest

zelftest.jpgdonderdag 20 januari 2022

De ChristenUnie/SGP wil dat er in de strijd tegen corona meer aandacht komt voor de inwoners van Zuidwest. De vaccinatiegraad blijft achter en daarom is extra inzet gewenst. Raadslid Judith Klokkenburg: “Met een vaccinatiegraad onder de 46% (en in sommige wijken nog lager) moeten er - naast laagdrempelige vaccinatiemogelijkheden - ook testmogelijkheden zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan. In een eerdere fase van de pandemie is deze er geweest, maar weer gesloten. Onbegrijpelijk dat deze niet weer opnieuw in gebruik is genomen.”

De afstanden naar de huidige testlocaties Bronovo en Rijswijk zijn voor veel mensen moeilijk overbrugbaar. “Testlocaties in de eigen wijk zorgen ervoor dat mensen zich veel sneller laten testen. Er zijn eerder al testlocaties in Zuidwest geweest, dus waarom kan er niet opnieuw een testlocatie opgetuigd worden?”   

Daarnaast wil Klokkenburg gratis zelftesten en mondkapjes voor mensen met een kleine portemonnee. “Medische mondkapjes en zelftesten zijn onderdeel geworden van de coronastrategie van het kabinet. Maar je kan niet verwachten dat mensen met weinig geld telkens weer zelftesten en mondkapjes gaan kopen.” Als het aan Klokkenburg ligt, springt de gemeente bij. “Door zelftesten en mondkapjes te verspreiden kunnen we de mensen die het niet breed hebben beschermen tegen het coronavirus. Daarnaast wordt op steeds meer plekken gevraagd om een mondkapje op te doen. Het is belangrijk dat iedereen mee kan blijven doen in onze samenleving!”  

Labels

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie/SGP Den Haag: Meer bescherming tegen corona voor inwoners Zuidwest'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.