ChristenUnie/SGP: gun de Oude Kerk Scheveningen wat ruimte

Zomermarktmaandag 22 december 2014 10:59

De ChristenUnie/SGP-fractie heeft over enkele zaken rondom de Oude Kerk Scheveningen, die in 2015 beter kunnen en moeten dan in 2014, schriftelijke vragen gesteld aan het college. Deze vragen gingen over de Zomermarkt en het pollerbeleid in de Keizerstraat.

Afgelopen zomer vond voor het eerst op iedere zondag de Zomermarkt in de Keizerstraat plaats. De marktkramen stonden zo dicht tegen de Oude Kerk aan (zie foto), dat er voor de kerkgangers die de zondagse kerkdiensten wilden bezoeken bijna geen doorkomen aan was. Met het oog op de vergunningverlening in 2015 wil de ChristenUnie/SGP-fractie dat het deel van de Keizerstraat in de buurt van de Oude Kerk en van de Eben-Haëzerkerk op zondag voortaan gevrijwaard blijft van marktkramen. Pieter Grinwis: "Laat het college er met de vergunningverlening in 2015 in ieder geval voor zorgen dat de Zomermarkt en de kerkgang elkaar niet in de weg zitten en dat de kerkgangers volgend jaar, ook tijdens de zomermaanden, weer ongehinderd naar de kerk kunnen."

Soepeler pollerbeleid

Ook het pollerbeleid in de Keizerstraat is de ChristenUnie/SGP-fractie een doorn in het oog. Vooral bij uitvaarten leidt dat soms tot genante en storende situaties bij de Oude Kerk. Tot april 2014 was het mogelijk voor de koster van de Oude Kerk om een hele rouwstoet in één keer door te laten bij de pollers aan de Jacob Pronkstraat. Maar toen is het beleid van de gemeente gewijzigd en sindsdien kan en mag de koster deze pollers niet meer bedienen. Het is voor begrafenisstoeten dus niet meer mogelijk om vanaf de Jacob Pronkstraat de Keizerstraat in te rijden, omdat er dan formeel een klein stukje tegen de rijrichting in wordt gereden. Voor begrafenisstoeten is het echter bijna ondoenlijk om, met name tijdens drukke winkeldagen, de gehele Keizerstraat door te rijden. Daarnaast is het ook niet meer mogelijk om de pollers naar beneden te houden, zodat de gehele stoet in één keer door kan rijden. Pieter Grinwis: "Dit zijn van die volstrekt onnodige kleine grote ergernissen, die heel eenvoudig zijn op te lossen, maar die door de papieren werkelijkheid die er op het stadhuis blijkbaar nog te veel heerst, toch niet worden opgelost. Laat dat een goed voornemen van de leden van het college voor 2015 zijn, om voor hen misschien kleine zaken, die bovendien niets kosten, voor de inwoners van deze stad eens gewoon 'klantvriendelijk' te regelen."

Hieronder kunt u de schriftelijke vragen downloaden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20141219 sv_parkeren tijdens uitvaarten173,9 kBapplication/pdfdownload
20141219 sv_vreedzame co-existentie kerkdiensten en Zomermarkt Keizerstraat367,3 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie/SGP: gun de Oude Kerk Scheveningen wat ruimte'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2014 > december

Geen berichten gevonden