Grote strandevenementen oké, maar beperk overlast voor de Scheveningers! - ChristenUnie/SGP wil ongestoorde kerkgang tijdens Red Bull Knock Out

foto_1maandag 20 april 2015 09:18

Dat grote strandevenementen horen bij een toeristisch en economisch florerend Scheveningen staat voor de ChristenUnie/SGP buiten kijf. De evenementen leveren werk op voor de inwoners en zorgen er voor dat de toeristen Scheveningen goed weten te vinden. Maar gedurende de zomermaanden - en ook daarna - kan er voor bewoners overlast zijn van strandtenten en -feesten en sporttoernooien.

Raadslid Pieter Grinwis: “Als je op een mooi plekje woont, dan weet je dat daar toeristen komen en dat er grote evenementen georganiseerd worden. Daar heb je voor een deel mee te dealen. Maar grote evenementen kunnen ook voor grote overlast zorgen. En dát vindt de ChristenUnie/SGP onacceptabel. Scheveningen is in de eerste plaats voor Scheveningers!” Al eerder vroeg de fractie aandacht voor de slechte bereikbaarheid van kerken gedurende de Zomermarkt van afgelopen jaar en voor de dramatische verkeerssituatie op en rond de Westduinweg. En met het oog op de vergunningen die dit jaar verleend gaan worden vraagt de fractie opnieuw aandacht hiervoor.

Met name de terugkeer van het motorsportevenement Red Bull Knock Out dat in het najaar gaat plaatsvinden, baart de fractie zorgen. De ChristenUnie/SGP staat hierin niet alleen, ook de gezamenlijke kerken van Scheveningen hebben het college verzocht bij vergunningverlening rekening te houden met de kerkgang. Pieter Grinwis: “Bij eerdere edities van dit motorsportevenement is er veel geluids- en parkeeroverlast ervaren door bewoners en tijdens kerkdiensten. We willen voorkomen dat de kerkgang belemmerd wordt en roepen het college daarom op de garantie te geven dat men van de evenementen geen hinder ondervindt bij het ter kerke gaan.”

Daarnaast vraagt de ChristenUnie/SGP aandacht voor snel ingrijpen van de gemeente bij geluidsoverlast. Het strandseizoen is amper begonnen en nu al krijgen we berichten van bewoners over de soms enorme geluidsoverlast uit strandtenten. Pieter Grinwis: “Wanneer er overlast ervaren wordt, moeten bewoners serieus en snel geholpen worden, zodat er direct ingegrepen kan worden. Wachten tot er iemand geluidsoverlast kan komen meten duurt te lang. Achteraf zeggen ‘u had gelijk’, daar hebben bewoners niets aan. Daarom hebben we het college gevraagd hoe het staat met de eventuele komst van een permanent meetsysteem. Zo'n systeem zou uitkomst kunnen bieden.”

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20150416 sv_overlast evenementen Scheveningen190,9 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Grote strandevenementen oké, maar beperk overlast voor de Scheveningers! - ChristenUnie/SGP wil ongestoorde kerkgang tijdens Red Bull Knock Out'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2015 > april

Geen berichten gevonden