Groep de Mos / Ouderen Partij, CDA Den Haag en ChristenUnie/SGP verheugd over verhoging leeftijd prostitutie: "Jonge vrouwen nu beter beschermd"

prostitutiewoensdag 13 mei 2015 09:23

De partijen, die middels schriftelijke vragen van het stadsbestuur hadden geëist dat de minimumleeftijd voor prostitutie in Den Haag zou worden verhoogd naar 21 jaar, zijn tevreden over de beantwoording.

"Het is een goede zaak dat de gemeente Den Haag eindelijk de APV zodanig gaat aanpassen,waardoor vrouwen onder de 21 jaar niet meer als prostituee werkzaam mogen zijn. Hierdoor worden jonge vrouwen, die vaker dan gemiddeld slachtoffer worden van gedwongen prostitutie en uitbuiting, beter beschermd", aldus de drie fractievoorzitters De Mos (Groep de Mos / OPDH), Koster (CDA Den Haag) en Grinwis (CU/SGP).

De drie partijen vinden het een goede zaak dat de gemeente Den Haag niet langer op het kabinet en de Kamer gaat wachten, maar, zij het na lang aandringen, zelf in actie gaat komen.

Lees hieronder de beantwoording én het manifest van de ChristenUnie over de aanpak van prostitutie.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
156RIS281631 Minimale prostitutieleeftijd verhogen naar 21 jaar72,5 kBapplication/pdfdownload
Manifest 'aanpak van uitbuiting, mensenhandel en criminaliteit'177,1 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Groep de Mos / Ouderen Partij, CDA Den Haag en ChristenUnie/SGP verheugd over verhoging leeftijd prostitutie: "Jonge vrouwen nu beter beschermd"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2015 > mei

Geen berichten gevonden