ChristenUnie/SGP: maak vaart met aanpak gevaarlijke verkeerssituaties

u rijdt te snelwoensdag 02 september 2015

Ook deze zomer was het weer raak op Scheveningen, met name op de Westduinweg: veel motorrijders draaiden hun gashendel voluit open en gebruikten deze weg als racecircuit. Raadslid Pieter Grinwis: “Buiten het feit dat het op deze toch al onoverzichtelijke weg zeer gevaarlijk is om zo hard te rijden, is de herrie oorverdovend voor omwonenden. Zeker als met het mooie weer hele groepen motoren door Scheveningen toeren, houd je als omwonende liever de ramen dicht. En dan nog is het lawaai echt enorm.” De ChristenUnie/SGP roept daarom het college van burgemeester en wethouders op om meer te handhaven op de snelheid.

De ChristenUnie/SGP vraagt niet alleen aandacht voor de Westduinweg in de schriftelijke vragenserie, maar ook voor andere onveilige verkeerssituaties, zoals voor het Schenkviaduct. Komend van de Utrechtsebaan, waar je wél harder mag rijden, rijden veel automobilisten met een gangetje van 70 kilometer per uur over het Schenkviaduct, met alle risico's van dien voor andere weggebruikers. De ChristenUnie/SGP vraagt het college duidelijker aan te geven dat de toegestane maximumsnelheid hier 50 kilometer per uur is en roept ook op tot meer snelheidshandhaving.

Naast de roep om meer handhaving doet de ChristenUnie/SGP-fractie navraag naar de aanpak van de zogenaamde blackspots; dat zijn de grootste verkeersonveilige knelpunten van Den Haag. Grinwis: “Het college heeft bijvoorbeeld beloofd het Soestdijkseplein bij het Zuiderpark nog in 2015 veiliger voor vooral fietsers te maken. Inmiddels is 2015 al voor een groot deel verstreken en is er bij dit verkeersplein nog geen schop de grond ingegaan. Mijn fractie wil dat het college woord houdt en zo snel mogelijk deze zeer onveilige verkeerssituatie aanpakt.”

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20150831 schriftelijke vragen gevaarlijke verkeerssituaties89,6 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload
Labels
Scheveningen

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie/SGP: maak vaart met aanpak gevaarlijke verkeerssituaties'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2015

Geen berichten gevonden