Berichten geschreven door Judith Klokkenburg

 1. zuidwest.jpg
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 31 mei 2023 om 11:04

  Bijdrage Judith Klokkenburg aan debat over structuurvisie Zuidwest

  Op woensdag 31 mei sprak Judith Klokkenburg in de commissie Ruimte over de structuurvisie Zuidwest. In deze structuurvisie staat hoe Den Haag Zuidwest eruit moet komen te zien in 2040. Alle plannen zijn hier te vinden.

  Voorzitter, allereerst dank aan de insprekers voor hun betrokkenheid en natuurlijk dank aan de ambtenaren voor de technische sessies. Voorzitter, voor ons liggen veel grote en omvangrijke document met allerlei plannen om Den Haag Zuidwest beter te maken. En dat is nodig. Veel mensen leven in slecht geïsoleerde woningen vol schimmel en vocht en is het een gebied waar veel mensen moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar er gaat ook heel veel goed in Zuidwest en dat moet gekoesterd worden. Het is een groene wijk waar in veel delen mensen naar elkaar omkijken. Waar sterke sociale structuren aanwezig zijn en er van alles georganiseerd wordt om elkaar te ontmoeten en te helpen. Deze eigenschappen moeten we koesteren en actief faciliteren. Op sommige punten ziet mijn fractie dat nog onvoldoende terug. Omwille van de tijd zal mijn bijdrage zich daarom focussen op een aantal thema’s: de veerkracht van Zuidwest, de voorzieningen en de planning daarvan, toegankelijkheid, ruimte voor religie in Zuidwest en mobiliteit.   

  Lees meer over "Bijdrage Judith Klokkenburg aan debat over structuurvisie Zuidwest"
 2. Judith
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 11 mei 2023 om 23:47

  Bijdrage aan debat over duiding uitspraak rechter over de zaak De Mos/Guernaoui

  Hieronder leest u de bijdrage van de ChristenUnie/SGP bij het debat over de uitspraak in de zaak De Mos/Guernaoui

  Lees meer over "Bijdrage aan debat over duiding uitspraak rechter over de zaak De Mos/Guernaoui"

  Labels:

 3. huis.jpg
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 20 april 2023 om 23:59

  Bijdrage Judith Klokkenburg in debat over erfpacht

  Voorzitter, de herziening van de erfpachtcanon leeft! Vorige week bij de commissievergadering was er een volle tribune en ook vandaag zijn erfpachters weer massaal gekomen. Dank voor die betrokkenheid. Een combinatie van factoren zorgt dit jaar voor een exorbitante stijging van de canon: een stijging van het canonpercentage van 0,9% naar 4% en veel hogere taxaties van de grond. We hebben veel voorbeelden zien langskomen. Fikse stijgingen, bijvoorbeeld van 94 euro per jaar naar 6000 euro per jaar, oftewel van 5 euro per maand naar 500 euro per maand. 

  Lees meer over "Bijdrage Judith Klokkenburg in debat over erfpacht"

  Labels:

 4. Bezoek Synagoge ChristenUnie/SGP fractie
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 20 april 2023 om 19:00

  Hoe de Holocaustherdenking leidt tot ''Acts of Random Kindness''

  Afgelopen dinsdag 18 april was Jom Hasjoa, de herdenking van de Sjoa (de Holocaust), de moord op zes miljoen Joden gedurende de Tweede Wereldoorlog. Herdenken en herinneren. Want antisemitisme is niet iets uit het verleden, maar nog springlevend. 

  Lees meer over "Hoe de Holocaustherdenking leidt tot ''Acts of Random Kindness''"
 5. Vliegtuig
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 8 maart 2023 om 14:08

  ChristenUnie/SGP en GroenLinks: ‘Privévluchten moeten aan banden worden gelegd’

  De ChristenUnie/SGP en GroenLinks willen het aantal privévluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport aan banden leggen. Judith Klokkenburg (ChristenUnie/SGP) en Maarten De Vuyst (GroenLinks Den Haag) zullen hiervoor pleiten in de raadsvergadering van komende donderdag: “Het kan er bij ons niet in waarom we voor het gemak van extreem-vermogende mensen zeer vervuilende vluchten toestaan, die tot overlast leiden voor bewoners en milieu. Pak de trein, de auto of desnoods een reguliere vlucht.”

  Lees meer over "ChristenUnie/SGP en GroenLinks: ‘Privévluchten moeten aan banden worden gelegd’"

  Labels:

 6. Online gokken.jpeg
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 8 maart 2023 om 10:00

  Maak vaart met een verbod op gokreclames!

  Gokreclames: ze zijn overal. Op de tram, in bushokjes, op grote borden langs de snelweg, op TV en zelfs geprojecteerd op straat. Judith Klokkenburg is er klaar mee: “Gokreclames hebben desastreuze gevolgen voor je leven, maar het aantal mensen dat gokt is door alle reclames alleen maar toegenomen”, aldus de fractievoorzitter uit Den Haag. Steven Datema, lijsttrekker van de ChristenUnie in Zuid-Holland, vult aan: “Gokken moeten we nooit normaliseren. Het leidt tot verslaving, financiële problemen en een hoop ellende. Daarom moeten we vaart maken om gokreclames te verbieden!”

  Lees meer over "Maak vaart met een verbod op gokreclames!"
 7. demonstratie
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 7 maart 2023 om 13:08

  Maak vraagbaak voor bewoners over praktische gevolgen van grotere demonstraties

  Aanstaande zaterdag 11 maart is er een blokkade van de A12 aangekondigd door Extinction Rebellion en is er een demonstratie aangemeld door Farmers Defence Force in het Zuiderpark. Deze demonstraties hebben flinke gevolgen voor de bewoners in onze stad.

  Lees meer over "Maak vraagbaak voor bewoners over praktische gevolgen van grotere demonstraties"

  Labels:

 8. Kerstgroet ChristenUnie/SGP 4
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 21 december 2022 om 21:11

  Bijdrage raadslid Judith Klokkenburg bij begroting 2023

  Voorzitter, vandaag bespreken we de begroting voor 2023. Veel later dan normaal. En vandaag is het 21 december, zogenaamd de kortste dag van het jaar. Nat én donker. Een tijd waarin we snakken naar licht.

  Lees meer over "Bijdrage raadslid Judith Klokkenburg bij begroting 2023"
 9. Judith IV en vergeef ons onze schulden
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 13 december 2022 om 10:00

  Initiatiefvoorstel "En vergeef ons onze schulden" unaniem aangenomen

  In de raadsvergadering van 1 december is het raadsvoorstel "En vergeef ons onze schulden" unaniem aangenomen. Hierdoor gaat de gemeente Den Haag mensen met schulden eerder, beter en langer helpen! En dat is belangrijk, omdat er naar schatting 36.000 huishoudens in Den Haag te maken hebben met problematische schulden.

  Lees meer over "Initiatiefvoorstel "En vergeef ons onze schulden" unaniem aangenomen"
 10. Dak- en thuisloze vrouwe
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 21 oktober 2022 om 09:00

  Goed nieuws: eigen bijdrage voor dakloze mensen in winteropvang van tafel

  Dat een permanente winteropvang voor dak- en thuisloze mensen een structurele plek gekregen in het coalitieakkoord in Den Haag, dat is hartstikke mooi. Maar met de uitwerking voor dit jaar was de ChristenUnie/SGP minder blij: voor de opvang is zou een eigen bijdrage gelden van €4,- per persoon per nacht.

  Lees meer over "Goed nieuws: eigen bijdrage voor dakloze mensen in winteropvang van tafel"