Berichten geschreven door Judith Klokkenburg

 1. Klokkenburg, De Mos, Basten Batenburg, Kruis dodenherdenking
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 4 april 2024 om 12:05

  Tegen antisemitisme en voor een waardige dodenherdenking

  De fracties van de ChristenUnie/SGP, VVD, Hart voor Den Haag en de PVV maken zich ernstig zorgen over de toenemende uitingen van antisemitisme. De partijen willen een waardige dodenherdenking en hebben daarom schriftelijke vragen hierover ingediend.

  Lees meer over "Tegen antisemitisme en voor een waardige dodenherdenking"
 2. populierstraat_109-1.jpg
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 14 maart 2024 om 12:00

  Behoud de monumentale gevel van de Populier

  De Populier heeft een prachtige gevel en trappenhuis en is daarmee een beeldbepalend en karakteristiek pand in de Bomenbuurt. Eerder al spraken bewoners en de raad zich uit dat het pand niet mag worden gesloopt. Maar de toekomst van het pand is onzeker. Dat moet anders, vindt de ChristenUnie/SGP.

  Lees meer over "Behoud de monumentale gevel van de Populier"
 3. ORAC afval den haag
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 14 maart 2024 om 11:50

  Maak de milieustraat veiliger

  De milieustraat op de Laan van Hoornwijck levert regelmatig gevaarlijke situaties op door de manier waarop de vuilniswagen in- en uit komt rijden en de locatie van de containers. Er zijn best oplossingen voorhanden, maar de houding van de gemeente is star. Daarom dient Judith Klokkenburg een voorstel in om de milieustraat veiliger te maken.

  Lees meer over "Maak de milieustraat veiliger"
 4. Amare Bijzonder Complex
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 21 december 2023 om 16:25

  Amare: Bijzonder Complex

  Inmiddels is het alweer drie maanden geleden dat het bijna 1.000 pagina's dikke rapport “Amare: Bijzonder Complex” uitkwam. Een uitgebreid onderzoek dat alle ins en outs van het grootste Haagse politieke dossier van de afgelopen twintig jaar boven tafel heeft gekregen. De Enquêtecommissie die het rapport heeft geschreven komt tot stevige conclusies en aanbevelingen. Lees hier over onze visie op de conclusies en aanbevelingen van dit rapport.  

  Lees meer over "Amare: Bijzonder Complex"
 5. ChristenUnieSGP zoekt stagiair-2.png
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 18 december 2023 om 17:00

  ChristenUnie/SGP zoekt stagiair(e)!

  Aantal uur: minimaal 24, meer uren in overleg 

  Een bijzondere kans om Den Haag nog beter te leren kennen, ervaring op te doen in de politiek en je waarden te combineren met je studie. Vind je het leuk om onderzoek te doen én wil je meer weten over de (lokale) politiek? Dan is dit je kans! Solliciteer voor de plek van stagiair(e) bij de ChristenUnie/SGP Den Haag. 

  Lees meer over "ChristenUnie/SGP zoekt stagiair(e)!"
 6. zuidwest.jpg
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 11 december 2023 om 11:12

  Bouwen aan veerkrachtige gemeenschappen in Zuidwest

  Het gaat in de Haagse politiek vaak over Den Haag Zuidwest, vier grote, diverse wijken in het stadsdeel Escamp: Bouwlust, Vrederust, Morgenstond en Moerwijk. Er zijn ingrijpende plannen om grote delen van Zuidwest te slopen en opnieuw te bouwen, waarbij veel meer huizen worden teruggebouwd. De kaders waarbinnen dat moet gaan gebeuren leggen we als gemeente vast in de Structuurvisie Zuidwest 2040. Donderdag 14 december hebben we daarover een debat. Onze inzet? Wat de ChristenUnie/SGP betreft is alleen stenen stapelen niet genoeg. We moeten bouwen aan veerkrachtige gemeenschappen. Wijken waar diverse mensen samenwonen in een mix van goedkope en middeldure huurwoningen en koopwoningen, gezinnen en alleengaanden, appartementen en gezinswoningen. Daarom doen we meerdere voorstellen voor een beter Zuidwest.  

  Lees meer over "Bouwen aan veerkrachtige gemeenschappen in Zuidwest"
 7. Oude Kerk
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 10 november 2023 om 17:00

  Maak ruimte voor kerken!

  Maak ruimte voor kerken! Dat was de inzet van de ChristenUnie/SGP bij een debat - op initiatief van de ChristenUnie/SGP - over kerken en het belang van levensbeschouwelijke organisaties in onze stad. Lees hieronder de bijdrage van onze fractievoorzitter Judith Klokkenburg en de reactie van het college.  

  Lees meer over "Maak ruimte voor kerken!"
 8. Israƫlische vlag Binnenhof
  Judith Simon Fritschij
  Door Judith Klokkenburg, Simon Fritschij op 11 oktober 2023 om 23:45

  ChristenUnie/SGP staat pal voor Joodse gemeenschap in Den Haag

  Op het Binnenhof wapperde maandag de Israëlische vlag, als krachtige steunbetuiging aan Israël en de slachtoffers van de terreur. Op het stadhuis van Den Haag was de Israëlische vlag niet te zien; de Haagse vlag halfstok, omdat het lef ontbrak te laten zien dat we naast Israël staan. Onze fractievertegenwoordiger Simon Fritschij is duidelijk: "Bij de terreur en gruwelijkheden van Hamas van afgelopen zaterdag is slechts één reactie opportuun: wij staan naast Israël. Want wanneer een volk het kwaad zo in de ogen kijkt is het tonen van hun nationale vlag niet een politiek statement maar een uiting van medemenselijkheid; van solidariteit.” 

  Lees meer over "ChristenUnie/SGP staat pal voor Joodse gemeenschap in Den Haag"
 9. foto voorkant programma
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 11 oktober 2023 om 22:59
 10. Veenendaaalkade
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 2 oktober 2023 om 18:15

  ChristenUnie/SGP voorzichtig optimistisch over Haags coalitieakkoord

  Vandaag presenteerden D66, GroenLinks, PvdA, CDA, Partij voor de Dieren en Denk hun coalitieakkoord. Fractievoorzitter Judith Klokkenburg is voorzichtig optimistisch over het coalitieakkoord:

  Lees meer over "ChristenUnie/SGP voorzichtig optimistisch over Haags coalitieakkoord"