Laat Volvo Ocean Race ook voor vissers en omwonenden een feest zijn

Visserschip.jpgvrijdag 16 juni 2017 14:31

Over een jaar finisht de Volvo Ocean Race in de Scheveningse haven, het grootste internationale sportevenement dat ooit in Den Haag heeft plaatsgevonden. Naast dat het een enorm visitekaartje voor Scheveningen en Den Haag is, zal de Ocean Race tegelijk grote impact hebben op de gebruikers en omwonenden van de haven. De ChristenUnie/SGP maakt zich nog zorgen of de gemeente voldoende rekening houdt met hun belangen. Pieter Grinwis: “Een zesdaags evenement als dit is uniek voor onze stad, maar het moet niet ten koste gaan van de mensen die al jarenlang week in week uit hun brood verdienen in de haven of er vlakbij wonen. Hun belangen moeten bij de voorbereiding van dit evenement zo goed mogelijk worden geborgd.”

De fractie is er nog niet gerust op dat de gemeente bewoners en havengebruikers goed meeneemt in de voorbereiding en dat hun belangen op waarde worden geschat. Zo is er nog veel onduidelijkheid bij vooral de sportvissers. Pieter Grinwis: “Dit evenement vereist goede afspraken en een duidelijke communicatie met gebruikers van en bedrijven en bewoners rond de haven. Maar van bijvoorbeeld sportvissers hoor ik dat zij via de pers moesten vernemen dat ze tijdelijk zouden moeten verkassen vanwege de finish van de Volvo Ocean Race. Dat is natuurlijk niet zoals het hoort. Ik hoop dat het college zich niet blindstaart op dit unieke evenement en alleen is gefocust op de belangen van de Volvo Ocean Race, maar dat het ook rekening houdt met omwonenden en met de vissers en andere ondernemers in de Scheveningse haven. Alleen zo kan de finish van de Volvo Ocean Race voor iedereen een feest worden.”

“Sowieso zal de impact van dit evenement met naar verwachting 400.000 à 500.000 bezoekers groot zijn. Denk aan verkeer, geluid, maar ook aan het ruimtebeslag, nu het voormalige Norfolkterrein helaas is volgebouwd. Dit dichtbouwen van het havengebied betreurt de ChristenUnie/SGP altijd nog ten zeerste. Niet alleen het karakter van dit deel van Scheveningen gaat daarmee verloren, maar ook de kansen voor groei van havengebonden bedrijvigheid en werkgelegenheid worden kleiner. En het inpassen van een dergelijk groot evenement wordt er vanzelfsprekend ook niet gemakkelijker op.”

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20170614 SV gevolgen Volvo Ocean Race voor gebruikers en bewoners havengebied111,2 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Laat Volvo Ocean Race ook voor vissers en omwonenden een feest zijn'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2017 > juni

Geen berichten gevonden