Geef sociale ondernemers de ruimte - ChristenUnie/SGP schiet ondernemers en werkzoekenden te hulp

20150318 voorkant notitie sowoensdag 18 maart 2015 09:18

Het Haagse college staat voor een moeilijke opgave. Den Haag kampt met ruim 40.000 werklozen, waarvan ruim twintig procent jongere is. Bovendien moeten ook arbeidsbeperkten nu hun geluk beproeven op de reguliere arbeidsmarkt. De ChristenUnie/SGP wil dat het college deze groepen meer perspectief biedt door meer ruimte te bieden aan sociaal ondernemers. Ze presenteert vandaag een notitie met aanbevelingen “Ruim baan voor sociaal ondernemerschap” als voorschot op het aanvalsplan werkgelegenheid van het college.

Voor raadslid Pieter Grinwis is het duidelijk: “Dit college zegt wel ondernemers te willen ontzorgen, maar ondertussen zadelt ze hen op met veel bureaucratie. We hebben teveel ondernemers gesproken die gefrustreerd zijn afgeknapt op het werkgeversservicepunt.” Paradoxaal, vindt Grinwis, aangezien juist deze dienst het aanspreekpunt moet zijn voor ondernemers. “Er zijn steeds meer ondernemers in Den Haag die zich inzetten voor jongeren en arbeidsbeperkten. Dan moet je hen ook de ruimte geven. In plaats daarvan hebben we een werkgeversservicepunt dat ondernemers te laat betrekt bij de selectie van jongeren, hen opzadelt met de begeleiding en de beschikbare middelen voor zowel de jongere als de ondernemer niet online heeft staan. Dat moet en kan anders en daarom stelt onze fractie een aantal verbeteringen voor, zoals een ondernemersvriendelijk digitaal loket.”

Papieren banen voorkomen

De  fractie is daarnaast benieuwd naar de uitkomsten van het event Boost Your Future. Pieter Grinwis: “De wethouder had op 6 december bij dit event een ronkende boodschap met de 2000 toen te vergeven banen. Maar hoeveel jongeren die toen een baan kregen, zijn 4 maanden later nog steeds aan de slag? Als dit college de ambitie heeft 10.000 banen te creëren, moet het niet gaan om 10.000 vinkjes op papier, maar om 10.000 echte en duurzame banen”.

Hieronder kunt u de gehele notitie en de gestelde vragen downloaden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20150317 sv_sociaal ondernemen210,6 kBapplication/pdfdownload
Discussienotitie Ruim baan voor sociaal ondernemerschap587,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Geef sociale ondernemers de ruimte - ChristenUnie/SGP schiet ondernemers en werkzoekenden te hulp'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2015 > maart

Geen berichten gevonden