Koopzondag Haagse Markt niet zomaar doordrukken

HaagseMarktNieuw3vrijdag 30 oktober 2015

De ChristenUnie/SGP, CDA en SP volgen met zorg de ontwikkelingen op de Haagse Markt. Nu de marktcoöperatie voornemens lijkt een proef met koopzondagen te gaan draaien, vragen de partijen zich af hoe vrijwillig dat zal gebeuren. Bovendien hebben deze fracties van veel ondernemers vernomen dat zij helemaal geen extra (zon)dag open willen. En ook veel omwonenden zitten niet op extra marktdagen te wachten. Dat bleek eerder deze week uit een bezwaarbrief van de Bewonersorganisatie Transvaal Zuid. ChristenUnie/SGP, CDA en SP roepen het college in schriftelijke vragen dan ook op om bij de besluitvorming over een eventuele proef recht te doen aan de ondernemers die niet mee kunnen of willen doen aan de koopzondag en aan de omwonenden.

Vrijwillig

Uit een representatieve enquête die de ChristenUnie/SGP onder bijna honderd ondernemers op de Haagse Markt hield, bleek dat zo’n 40 procent tegen extra openstelling op zondag is. Daarnaast toonden de voorstanders van koopzondagen op de Haagse Markt veelal begrip voor ondernemers die op zondag aandacht aan hun gezin willen besteden of na een week hard werken rust willen houden. Als er al een proef komt, dan is het wat ChristenUnie/SGP, CDA Den Haag en SP essentieel dat deelname op basis van vrijwilligheid is en dat er geen negatieve consequenties zijn verbonden aan de beslissing van marktkooplieden om niet mee te doen aan de koopzondag.

De raad heeft het laatste woord

Het college van burgemeester en wethouders is nu aan zet om een besluit te nemen over het al dan niet doen van een experiment met koopzondagen op de Haagse Markt en onder welke voorwaarden. Daarna is het aan de Haagse raad om een oordeel te vellen. Zij stelt de Marktverordening voor de Haagse markt(en) uiteindelijk vast.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20151029 sv_koopzondagen_Haagse_Markt511,3 kBapplication/pdfdownload
Brief Bewonersorganisatie Transvaal Zuid84,2 kBapplication/pdfdownload
Labels

« Terug

Reacties op 'Koopzondag Haagse Markt niet zomaar doordrukken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2015

Geen berichten gevonden