Maak vaart met een verbod op gokreclames!

Online gokken.jpeg
Judith
Door Judith Klokkenburg op 8 maart 2023 om 10:00

Maak vaart met een verbod op gokreclames!

Gokreclames: ze zijn overal. Op de tram, in bushokjes, op grote borden langs de snelweg, op TV en zelfs geprojecteerd op straat. Judith Klokkenburg is er klaar mee: “Gokreclames hebben desastreuze gevolgen voor je leven, maar het aantal mensen dat gokt is door alle reclames alleen maar toegenomen”, aldus de fractievoorzitter uit Den Haag. Steven Datema, lijsttrekker van de ChristenUnie in Zuid-Holland, vult aan: “Gokken moeten we nooit normaliseren. Het leidt tot verslaving, financiële problemen en een hoop ellende. Daarom moeten we vaart maken om gokreclames te verbieden!”

Klokkenburg licht toe: “De cijfers liegen er niet om. Veel meer mensen zijn gaan gokken en ook het aantal gokverslavingen is schrikbarend gestegen vanaf het moment dat de poort is opengezet voor gokreclames. Een landelijk verbod laat nog langer op zich wachten en ondanks mooie woorden van het Haags college om ‘vooruit te lopen op landelijke wetgeving’ is er lokaal nog steeds niks gebeurd. We kunnen niet langer wachten, we moeten nu in actie komen.” Ook de Provincie Zuid-Holland maakt nog geen haast, valt lijsttrekker Datema op: “Gemeenten als Utrecht, Den Bosch en Arnhem hebben al een verbod op gokreclames in de openbare ruimte. Als het aan de ChristenUnie ligt volgen ook Den Haag en de provincie Zuid-Holland snel. Ook buiten de bebouwde kom moeten we gokreclames weren. Zo beschermen we onze samenleving voor de verslavende werking en desastreuze gevolgen van gokken.” 

De ChristenUnie/SGP Den Haag heeft vragen aan het stadsbestuur gesteld om vaart te maken met een verbod op gokreclames en de ChristenUnie Zuid-Holland roept de provincie daar ook toe op.

Bijlagen

Labels: ,