Inspiratiedag

20080927_Inspiratiedag_slob&anker2dinsdag 30 september 2008 10:56

"Ik zit zaterdagmiddag behoorlijk leeg en toch ook voldaan achter het stuur van ‘Joop', onze legendarische, oude en gedeukte Opel Astra. Ik heb net de ‘inspiratiedag' van de ChristenUnie achter de rug. Op deze dag biedt onze kaderschool een groot aantal workshops aan voor raads- en statenleden en voor partijgenoten die overwegen om iets te gaan doen met lokale politiek." Ed Anker rapporteert in de politieke weekblog voor dagblad Trouw over zijn Inspiratiedag.

"Voor mij een bijzondere dag. Ik vind raadsleden erg leuke mensen. En omdat ik zelf ook raadslid ben geweest en werkte bij een adviesbureau voor gemeenteraden, zat ik dus weer helemaal op mijn plek. Al die mensen zijn zo enorm betrokken bij hun stad, of hun dorp. Die gedrevenheid komt altijd eerst - het zijn geen beroepspolitici, geen partijbonzen of -baronnen, geen lobbyisten.

‘Help, ik kom in de raad' was de titel van de workshop die ik twee keer mocht geven. In mijn groep zaten heel verschillende mensen die net raadslid zijn geworden, of zich daarop aan het beraden zijn. Een vrouw van 74 bijvoorbeeld, die nog erg actief is in de sociale hulpverlening en nu gevraagd is duoraadslid te worden. Ze wil dat wel doen, maar niet zo ingewikkeld gaan praten. Dat is toch mooi!

In de pauze is het echt spreekuur: veel mensen komen met hun vragen langs. Dat varieert van de regionalisering van de brandweer, de ‘randgevallen' van het Generaal Pardon, tot studiefinanciering en de bestrijding van oplichters. Het is best wel even druk en veel schakelen, maar zo waardevol om deze mensen om je heen te hebben. Het is natuurlijk een enorm cliché, maar ik word hier ook weer geïnspireerd.

Vandaag bereid ik me verder voor op de komende week. Fortis is al de hele ochtend groot nieuws. Waarschijnlijk zal de brief van het kabinet over Marokkaanse spionage ook wel tot een debat leiden. Verder heb ik een paar Algemene Overleggen staan en moet ik de begroting Algemene Zaken gaan voorbereiden. Ik houd u op de hoogte."

Ed Anker (30) is Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie. Hij is lid van de commissies Justitie, Binnenlandse Zaken, Hoger Onderwijs, Cultuur, Wetenschap.

Op de foto Ed Anker (links) en Arie Slob (rechts) in een vragenuurtje met de zaal op de Inspiratiedag (foto ChristenUnie / AR)

(Trouw, 29 september 2008 - weekblog politici)

Labels
Ed Anker
In de media
Partij
Weblog

« Terug

Reacties op 'Inspiratiedag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2008 > september