Vragen over Uitspraken EU-commissaris Verheugen

vrijdag 02 augustus 2002 12:24

Vragen van het lid Rouvoet (ChristenUnie) aan de minister van Buitenlandse Zaken en de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, dhr. Nicolaï, over de uitspraken van EU-Commissaris Verheugen.

Vragen van het lid Rouvoet(ChristenUnie) aan de minister van Buitenlandse Zaken en de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, dhr. Nicolaï, over de uitspraken van EU-Commissaris Verheugen.

  1. Hebt u kennisgenomen van de uitspraken van EU-Commissaris Verheugen over de Nederlandse houding t.o.v. de uitbreiding van de Europese Unie? (1)

  2. Deelt u de mening van Commissaris Verheugen dat door de Nederlandse regering ten onrechte wordt gesproken over extra kosten als gevolg van de uitbreiding?

  3. Wat vindt u van de uitspraak van Commissaris Verheugen dat Nederland ongeloofwaardig is om nu steeds over kosten van de uitbreiding te spreken? (2)

  4. Bent u het eens met Verheugen dat de strijd over de hervorming van het Europese landbouwbeleid pas in 2006 plaatsvindt bij het vaststellen van de nieuwe begroting? Hoe verhoudt dit zich tot de benadering van de Nederlandse regering, waarbij definitieve duidelijkheid over de hervorming van het landbouwbeleid al eind van dit jaar zou moeten worden vormgegeven, mede met het oog op de toetreding van nieuwe lidstaten?

  5. Wat betekent uw antwoord op vraag 4 voor de eerste toetredingsronde, die in 2004 zou kunnen plaatsvinden?


1 Nederlands Dagblad, 30 juli jl., p. 8.
2 («Nederland heeft alle besluiten over de uitbreiding gesteund en kan moeilijk op het allerlaatste moment tegen de kandidaat-landen zeggen: sorry, maar bij nader inzien vinden we het te duur. Dat is erg ongeloofwaardig»)
Labels
Vragen

« Terug

Reacties op 'Vragen over Uitspraken EU-commissaris Verheugen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.