Voorkom loopgravenoorlog, stel Bunkermuseum veilig

Bunkermuseumdinsdag 04 april 2017 14:27

ChristenUnie/SGP en Groep de Mos willen nu eindelijk inzet gemeente

Opnieuw hebben ChristenUnie/SGP en Groep de Mos het stadsbestuur gevraagd welke waarde het hecht aan het voortbestaan van het Bunkermuseum. De toekomst van dit museum, dat al sinds jaar en dag gerund wordt door enthousiaste vrijwilligers, is in gevaar.  Door bouwontwikkelingen aan de Strandweg op Scheveningen moet het museum daar weg, maar een zoektocht door de gemeente naar een alternatieve locatie leverde niets op. De vrijwilligers zelf hebben een alternatieve bunker in het Westduinpark aangedragen, waar het museum naartoe zou kunnen verhuizen.  

Raadslid Pieter Grinwis (ChristenUnie/SGP): “Nog 2 maanden en dan moet het museum de bunker aan de Strandweg verlaten. Met de alternatieve locatie in het Westduinpark is echter nog geen vooruitgang geboekt, omdat de benodigde vergunningen nog niet binnen zijn. Het heeft er alle schijn van dat de gemeente de teloorgang van dit museum wel best vindt. Echt meewerken doet de gemeente namelijk niet, terwijl het een kleine moeite is om ervoor te zorgen dat dit museum verder kan. De tijd van achterover leunen is voorbij. College, doe even wat moeite, zodat het Bunkermuseum op een andere locatie verder kan.” 

Als het niet lukt om alle vergunningen te krijgen voor de bunker in het Westduinpark, is het voortbestaan van het Bunkermuseum uiterst onzeker. Raadslid Arjen Dubbelaar (Groep de Mos / Ouderenpartij): “ Gezien de cultuurhistorische waarde van de collectie en de jarenlange inzet van betrokken vrijwilligers mag het stadsbestuur dit museum echt niet kapot laten gaan. In een eerder stadium had de gemeente twee bunkers aan de Badhuisweg aangeboden. Mocht het niet lukken in het Westduinpark, dan moet deze optie weer op tafel komen en worden ingevuld.”

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Schriftelijke vragen betreffende toekomst Bunkermuseum88,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Voorkom loopgravenoorlog, stel Bunkermuseum veilig'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2017 > april

Geen berichten gevonden