Pieter Grinwis verlaat Haagse raad, Judith Klokkenburg volgt hem op

Judith Klokkenburgvrijdag 26 maart 2021

Na zeven jaar raadslidmaatschap verruilt Pieter Grinwis (41) de Haagse gemeenteraad voor de Tweede Kamer. Dat werd definitief duidelijk uit de officiële uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van vorige week, waarmee de Kiesraad vandaag naar buiten kwam. Grinwis, nummer vijf op de kandidatenlijst van de ChristenUnie, wordt 31 maart beëdigd als Tweede Kamerlid. Grinwis: “Het was me een eer en genoegen onze mooie stad en haar inwoners te mogen dienen als raadslid, met dezelfde inzet en vreugde hoop ik mij nu te gaan inzetten voor het hele land als Kamerlid.” Zijn opvolger in de Haagse raad is Judith Klokkenburg (36) en zij treedt 15 april a.s. aan als raadslid en fractievoorzitter. Zij was bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de nummer 2 op de lokale lijst en sindsdien fractievertegenwoordiger. Klokkenburg, woonachtig in de wijk Leyenburg, wordt het eerste vrouwelijke raadslid namens de Haagse ChristenUnie/SGP sinds deze fractie deel uitmaakt van de Haagse raad.

Opvolger Judith Klokkenburg is dankbaar voor de inzet van Pieter Grinwis voor fractie, raad en stad in de afgelopen zeven jaar: “Pieter heeft zich met passie en plezier ingezet voor belangrijke onderwerpen, zoals voor leefbare wijken door de opkoop en het splitsen en verkameren van woningen aan banden te leggen, de Scheveningse haven en het tegengaan van de toenemende ongelijkheid tussen veen en zand. Tot en met zijn laatste raadsvergadering gisteren, waar bijvoorbeeld het belangrijke initiatiefvoorstel ‘Waardeer Joods erfgoed, weer antisemitisme’ werd besproken en aangenomen. Zijn tomeloze energie en motivatie voor de stad en haar inwoners gecombineerd met zijn gevoel voor het politieke ambacht en spelvreugde is een inspiratie voor ons allemaal. Hij laat de stad echt een stukje beter achter dan toen hij aantrad als raadslid. Het is nu aan ons als fractie om dit werk met elkaar voort te zetten”. Het bestuur van de ChristenUnie Den Haag sluit zich hier van harte bij aan. Voorzitter Anil Kumar: “Met bewondering hebben wij als bestuur Pieter zien uitgroeien tot een verbinder in de Haagse raad. Tijdens zijn raadslidmaatschap is de ChristenUnie/SGP een effectieve en, ondanks de beperkte omvang, bepalende partij geworden in een gefragmenteerd politiek landschap. Daar zijn we heel dankbaar voor.”

Kumar vervolgt: “Tegelijk hebben we er als bestuur veel vertrouwen in dat Judith Klokkenburg met haar karakter, kennis en opgedane ervaring, achter en voor de schermen, een goede vertegenwoordiger van onze partij in de Haagse raad zal zijn.” Grinwis sluit zich daar van harte bij aan: “Judith is vanaf 2014 de kurk waar de ChristenUnie/SGP-fractie op drijft. Haar nuchterheid en standvastigheid helpen haar om gemakkelijk overeind te blijven in de turbulente Haagse gemeenteraad. Ze is niet snel onder de indruk van een boze wethouder of blazend raadslid. En zeker zo belangrijk: het christelijk-sociale geluid is bij haar in goede handen.” Klokkenburg zelf heeft veel zin in de nieuwe uitdaging: “Het is een eer om in de Haagse gemeenteraad de stad en haar inwoners te vertegenwoordigen. Als inwoner van Leyenburg en moeder van vier kinderen sta ik middenin de samenleving. Ik zie hoe de leefbaarheid onder druk is komen te staan door verkamering, hoe belangrijk het is om het groen in de stad te koesteren en hoe maatregelen die verkocht worden onder het kopje ‘efficiency’ leiden tot minder goede ondersteuning en zorg voor mensen in een kwetsbare positie. Ik heb veel zin om mijn werk voor onze mooie stad voort te zetten als raadslid.”

Labels

« Terug

Reacties op 'Pieter Grinwis verlaat Haagse raad, Judith Klokkenburg volgt hem op'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2021

december

november

oktober

september

juli

juni