Pak lachgaskoeriers aan met ‘mysteryshoppers’

lachgas.jpgdonderdag 07 oktober 2021

Ondanks een verbod op het recreatief gebruik en verkoop van lachgas, wordt het nog steeds volop verkocht en verhandeld in Den Haag. Raadslid Judith Klokkenburg: “Sinds een half jaar is het dankzij een initiatiefvoorstel van de ChristenUnie/SGP verboden om lachgas op straat te gebruiken en te verkopen. Toch hoor ik nog regelmatig dat mensen flyers met aanbiedingen in de brievenbus ontvangen, waarbij lachgas aan de deur bezorgd kan worden. Dat is verboden en moet aangepakt worden. Lachgas is slecht voor je gezondheid, gevaarlijk in het verkeer en de overlast van rondslingerende lachgaspatronen is velen een doorn in het oog.” Ze zal daarom in de raadsvergadering pleiten voor de inzet van mysteryshoppers om lachgaskoeriers- en verkopers aan te pakken.

Klokkenburg vervolgt: “Net als de mysteryshoppers in supermarkten die moeten controleren of er alcohol wordt verkocht aan minderjarigen, kunnen mysteryshoppers lachgaskoeriers aanpakken door lachgaspatronen te bestellen. Wanneer de koerier dan op het adres aankomt kan hij of zij worden beboet voor het verkopen van lachgas. Naast het handhaven zal de inzet van mysteryshoppers ook een afschrikwekkend effect hebben. We hopen dat veel verkopers zullen stoppen met deze illegale praktijken.”  

Rijksgeld voor handhaving 

Afgelopen maandag werd bekend dat het kabinet €14 miljoen uittrekt voor het handhaven op het lachgasverbod. Wat Klokkenburg betreft kan dit geld mooi worden gebruikt om te handhaven op de lachgaskoeriers: “Er zijn nu extra middelen vanuit het Rijk beschikbaar, dus we moeten nu handelen om een einde te maken aan het recreatief gebruik van lachgas in Den Haag. Voor een veiliger en lachgasvrij Den Haag!'' 

Labels
Drugs

« Terug

Reacties op 'Pak lachgaskoeriers aan met ‘mysteryshoppers’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2021

december

november

oktober

september