Permanente winteropvang na aandringen van raad toch gereed

Winteropvangwoensdag 27 oktober 2021

De stad van Vrede en Recht krijgt deze winterperiode eindelijk een permanente winteropvang voor alle Haagse dak- en thuislozen. Dit gebeurt dankzij een aangenomen motie op 7 oktober jongstleden van de Partij voor de Dieren en ChristenUnie/SGP die hiertoe oproep en op een meerderheid in de raad kon rekenen. In de Lozerhof wordt nu plek gemaakt voor 160 mensen die daar van 4 november tot 1 april 24/7 gratis terecht kunnen.

Robin Smit is blij dat het voor deze winter geregeld is: “Gelukkig is deze winter voor iedereen de noodopvang toegankelijk ongeacht de weersomstandigheden. Maar het moet niet bij deze ene winter blijven. Den Haag moet het nu ook structureel regelen.” Judith Klokkenburg (ChristenUnie/SGP) vult aan: “Het is te zot voor woorden om mensen bij vrieskou alleen ‘s nachts op te vangen. Een hele winter, ook overdag, dat is meer humaan en passend bij de stad van Vrede en recht. Fijn dat daarmee de motie nu wordt uitgevoerd, maar triest dat we als raad zo moesten aandringen om het geregeld te krijgen.” 

Afgelopen jaren ging de winteropvang alleen ‘s nachts open als de (gevoels)temperatuur (in Utrecht!) onder het vriespunt was of als er sprake was van een KNMI-waarschuwing code geel. Omdat er onvoldoende plekken zijn in de reguliere daklozenopvang, moesten mensen daarom bij een (gevoels)temperatuur boven het vriespunt op straat slapen. De Haagse gemeenteraad vraagt al jaren om een permanente winteropvang, en nu is die voor dit jaar in ieder geval geregeld.  

 

Labels
Opvang

« Terug

Reacties op 'Permanente winteropvang na aandringen van raad toch gereed'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2021

december

november

oktober

september

juli

juni