Uitbreiding betaald parkeren Duindorp van de baan

betaald parkerenzaterdag 05 maart 2016

Het collegebesluit om het betaald parkeren in Duindorp per 1 april a.s. uit te breiden van de avond naar de middag is van tafel. Na vele kritische noten over het uitbreidingsbesluit de afgelopen weken te hebben gekraakt, nam de ChristenUnie/SGP-fractie tijdens de raadsvergadering van 3 maart het initiatief tot een motie waarin het college werd verzocht het uitbreidingsbesluit terug te draaien. Deze motie kreeg brede steun. Raadslid Pieter Grinwis: “Een prachtig resultaat voor de bewoners en winkeliers van Duindorp. De enquête-uitslag bood een te wankele basis voor de uitbreiding van betaald parkeren. En de in opdracht van de gemeente gemeten parkeerdruk overdag van 70% is geen reden voor uitbreiding.” Ook het Wijkberaad Duindorp, dat zich tijdens de raadsvergadering duidelijk uitsprak tegen uitbreiding van betaald parkeren, is blij met de beslissing van de raad.

Tot afgelopen week waren het vooral de ChristenUnie/SGP en de VVD die zich op basis van de vele reacties van bewoners, winkeliers en het Wijkberaad Duindorp verzetten tegen het uitbreidingsbesluit van het stadsbestuur. Tijdens de raadsvergadering sloten de PVV, PvdA, CDA, Groep de Mos, SP, ID en de PvdE zich daarbij aan, waarmee de motie werd gesteund door een ruime twee derde meerderheid.

Aan de basis van het collegebesluit om de betaald parkeerregeling in Duindorp uit te breiden lag een enquête met een respons van slechts 24%, waarvan 49% zich uitsprak voor uitbreiding naar betalen vanaf 13.00 uur en 47% daartegen. Pieter Grinwis: "Ik besef natuurlijk heel goed dat er ook de nodige voorstanders van uitbreiding van betaald parkeren in Duindorp wonen, maar deze enquête-uitslag met een vrij kleine respons vormde een te wankele basis voor het uitbreidingsbesluit van het college. De overdag gemeten parkeerdruk in de wijk van circa 70% rechtvaardigde uitbreiding niet, zo gaf ook de wethouder toe. Bovendien waren er veel klachten van bewoners dat ze geen enquête hadden ontvangen. Daarnaast vreesden we met het Wijkberaad voor de economische gevolgen voor de winkeliers en de sociale gevolgen voor met name ouderen. En ook het waterbedeffect voor de naburige Geuzenwijk, waar het parkeren gratis is, moet niet onderschat worden."

De overdag gemeten parkeerdruk is dus te laag om betaald parkeren te rechtvaardigen. Tijdens het beperkt aantal mooie zomerse dagen per jaar ligt de parkeerdruk natuurlijk hoger vanwege de strandgangers van buiten de wijk, maar volgens de wethouder ook dan niet hoog genoeg om daarvoor al dan niet tijdelijk het betaald parkeren uit te breiden. Wel werd in de motie verzocht om de ontwikkeling van de parkeerdruk in Duindorp goed te blijven monitoren. Zodra de parkeerdruk namelijk overdag structureel boven de 90% zou uitkomen, zou de uitbreidingsdiscussie opnieuw gaan spelen, maar de kans daarop is klein gelet op de huidige parkeerdruk.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Motie terugdraaien uitbreiding betaald parkeren Duindorp88,1 kBapplication/pdfdownload
Labels
Scheveningen
Verkeer & Vervoer

« Terug

Reacties op 'Uitbreiding betaald parkeren Duindorp van de baan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2016

Geen berichten gevonden