Stem 14,15, 16 maart ChristenUnie/SGP

Judith
Judith
Door Judith Klokkenburg op 14 maart 2022 om 09:44

Stem 14,15, 16 maart ChristenUnie/SGP

Op 14, 15 en 16 maart mag u naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. De ChristenUnie/SGP wil, met Judith Klokkenburg als lijsttrekker, samen recht doen. 

Samen, omdat we geloven in de kracht van Den Haag. In de kracht van gemeenschappen, vrijwilligers, betrokken wijkbewoners en verenigingen. En omdat niemand het alleen kan. 

Recht, aan dak- en thuislozen en aan starters die geen kant op kunnen. Aan de schepping en aan jongeren die worstelen met hun mentale gezondheid. Aan slachtoffers van mensenhandel en aan de toekomst van onze kinderen. 

En doen, omdat het voor de ChristenUnie/SGP niet bij woorden mag blijven. Den Haag Centraal schrijft het zo: "Een partij met kennis van zaken, wars van politiek geblaat." Dat is hoe wij politiek willen bedrijven.

Kies voor Den Haag 

Onze belangrijkste standpunten hieronder op een rijtje: 

Wonen 

We bouwen meer betaalbare woningen voor starters, gezinnen en ouderen. We gaan huizen versneld isoleren en geven wijkbewoners voorrang op nieuwbouw in hun wijk. We bouwen meer sociale woningen op het zand en meer (middel)dure woningen op het veen. 

Veilig

We willen een veilige stad. Meer handhaving op parkeren, overbewoning, afvaloverlast en criminaliteit. We sluiten raamprostitutiestraten en bieden deze mannen en vrouwen perspectief en ander werk. Ook komt er een blowverbod en geen verplaatsing van coffeeshops, maar een uitsterfbeleid. 

Dienstbaar

We staan voor een dienstbare overheid, dichtbij onze mensen. Want de overheid is er voor de burger, niet andersom. De stadsdeelkantoren gaan weer open, er komt één loket waar je verder wordt geholpen. 

Zorg

Iedereen verdient goede en passende zorg, dus op zorg geen bezuinigingen. We willen goede thuiszorg, ontlasten mantelzorgers en ondersteunen ouders in de opvoeding. Het Bronovo ziekenhuis blijft open. Ouderen moeten zorgeloos ouder kunnen worden in Den Haag. 

Groen 

Den Haag moet groener. Bewoners krijgen zelf budget om hun straat te vergroenen en we veranderen hitte-eilanden in groene oases. Ook investeren we in OV, geven we ruim baan aan de fiets en gaan we voor een klimaatneutraal Den Haag in 2030. 

Wilt u meer weten over onze standpunten? Lees dan hier verder.

Benieuwd naar onze kandidaten? Ze stellen zich hier voor. 

Labels: ,