Haagse partijen maken zich zorgen om overlast door Invictus Games: Zuiderpark maanden afgesloten en persoonscontrole van bezoekers

Zuiderpark persoonscontrole.jpg
Judith
Door Judith Klokkenburg op 5 april 2022 om 14:58

Haagse partijen maken zich zorgen om overlast door Invictus Games: Zuiderpark maanden afgesloten en persoonscontrole van bezoekers

De ChristenUnie/SGP, SP en Partij voor de Dieren maken zich zorgen over de gevolgen van de Invictus Games voor de inwoners rondom het Zuiderpark. Tijdens de Invictus Games sporten militairen en veteranen met elkaar die fysiek of mentaal gewond zijn geraakt in het leger. De partijen vinden het mooi dat een dergelijk evenement georganiseerd wordt, maar de gevolgen en de overlast voor de omgeving zijn onnodig groot. 

Judith Klokkenburg (ChristenUnie/SGP): “Een belangrijk fietspad door het Zuiderpark wordt 2,5 maand afgesloten voor een evenement van een paar dagen. Ik vind dat onbegrijpelijk. Daarnaast heeft de gemeente niet goed gecommuniceerd met omwonenden, bedrijven en verenigingen in het park. Zo weten mensen niet waar ze met klachten of zorgen terecht kunnen rondom het evenement. Ik vind dat op zijn zachtst gezegd niet netjes.” 

Het Zuiderpark is voor veel inwoners uit Zuidwest hun achtertuin, waar veel gespeeld, gesport, gerecreëerd en gebarbecued wordt. Tijdens de Invictus Games is het park alleen toegankelijk na persoonscontrole. Lesley Arp (SP): “Ik vind het heel kwalijk dat mensen zich moeten identificeren voor ze willen recreëren in een openbaar park. Ik mag hopen dat de gemeente hier geen gewoonte van gaat maken. Het Zuiderpark moet vrij toegankelijk zijn voor iedereen.” 

Tenslotte maken de partijen zich zorgen om de schade die het evenement aanricht aan de natuur in het Zuiderpark en de geluidsoverlast tijdens het broedseizoen. De Partij voor de Dieren wijst erop dat het Zuiderpark een rijke biodiversiteit heeft en dat vogels, vleermuizen en andere dieren hier veel last van zullen hebben. Leonie Gerritsen (PvdD): “Het Zuiderpark is geen geschikte plaats voor een dergelijk evenement. We moeten onze schaarse natuurlijk beter beschermen.” 

Bijlagen

Labels: ,