Maak vraagbaak voor bewoners over praktische gevolgen van grotere demonstraties

demonstratie
Judith
Door Judith Klokkenburg op 7 maart 2023 om 13:08

Maak vraagbaak voor bewoners over praktische gevolgen van grotere demonstraties

Aanstaande zaterdag 11 maart is er een blokkade van de A12 aangekondigd door Extinction Rebellion en is er een demonstratie aangemeld door Farmers Defence Force in het Zuiderpark. Deze demonstraties hebben flinke gevolgen voor de bewoners in onze stad.

Fractievoorzitter Judith Klokkenburg maakt zich zorgen: “Veel is voor bewoners uit onze stad onduidelijk. Kan ik het ziekenhuis nog bereiken, kan ik de stad nog uit als dat moet en waar moet ik rekening mee houden? Het recht op demonstratie is een groot goed. Aan die vrijheid wil ik niks afdoen. Maar de aangekondigde demonstratie door FDF en een blokkade van de A12 hebben grote impact op de stad. Nu is het echter voor bewoners en Haagse organisaties totaal niet duidelijk waar zij terecht kunnen met hun vragen over de praktische gevolgen van demonstraties, wat er precies gaat gebeuren en waar zij rekening mee moeten houden. Dat kan beter!’’ 

Daarom stelt de ChristenUnie/SGP een “demonstratievraagbaak” voor. Klokkenburg legt uit: ‘’Door bewoners en organisaties actief te informeren, bijvoorbeeld in het geval van komende zaterdag over de aanrijroute van tractoren of hoe sportverenigingen de campus nog kunnen bereiken, kan niet alleen de politie zich klaarmaken voor de demonstraties, maar inwoners en organisaties ook. Neem hun zorgen serieus en zorg dat er een duidelijke plek is waar mensen terecht kunnen met hun vragen. Demonstraties moeten en willen we maximaal faciliteren. Maar ook onze inwoners moeten we zo goed mogelijk informeren.’’ Klokkenburg dient hiertoe aanstaande donderdag een voorstel in om een demonstratievraagbaak te regelen.

Bijlagen

Labels: