Vragen over Softdrugs schadelijker dan verwacht

donderdag 14 november 2002 16:03

Vragen van het kamerlid Rouvoet aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de minister van Justitie

Vragen van het kamerlid Rouvoet aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de minister van Justitie

1. Heeft u kennis genomen van het bericht *) dat cannabis een veel slechtere uitwerking op de longen lijkt te hebben dan tot dusverre werd aangenomen?

2. Deelt u de conclusie van de Britse Longstichting dat een joint zes keer zoveel schade aanricht in de longen als een gewone sigaret, alsmede de kans op keel- of slokdarmkanker vergroot?

3. Welke consequenties heeft dit onderzoek voor het Nederlandse soft-drugsbeleid? Moet uit de omstandigheid dat (bepaalde) softdrugs 15 keer sterker zijn geworden sinds de jaren zestig, de conclusie worden getrokken dat bepaalde producten van de lijst soft-drugs dienen te verhuizen naar de lijst hard-drugs in de zin van de Opiumwet?

4. Bent u bereid om in elk geval te bevorderen dat het aanbod van cannabis in de coffeeshops plaatsvindt in een verpakking die aan vergelijkbare criteria is onderworpen als de tabaksrookwaren (zoals de waarschuwingen in grote letters ‘Roken is dodelijk’ etc. bijvoorbeeld door een dergelijke verpakkingsplicht op te nemen in de AHOJ-G-criteria
Labels
Vragen

« Terug

Reacties op 'Vragen over Softdrugs schadelijker dan verwacht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2002 > november