Scheveningen haven.jpg
  1. participatie kaart kompas
    Judith
    Door Judith Klokkenburg op 13 januari 2025 om 10:00

    Resultaten na inzet voor betere participatie

    Eind december is in de Haagse gemeenteraad een nieuwe participatieverordening vastgesteld. Lees hieronder de inzet van fractievoorzitter Judith Klokkenburg en vier mooie resultaten van de ChristenUnie/SGP die zijn aangenomen!

    Lees meer over "Resultaten na inzet voor betere participatie"
  2. nieuwe kerk bewerkt
    Judith Simon Fritschij
    Door Judith Klokkenburg, Simon Fritschij op 6 januari 2025 om 08:00

    Afscheid van Simon Fritschij

    Wegens een verhuizing voor een nieuw avontuur heeft Simon Fritschij afscheid genomen van de Haagse ChristenUnie/SGP fractie. We zullen hem gaan missen! Uiteraard hebben we uitgebreid afscheid genomen, maar ook in de commissie is daar aandacht aan besteed. Lees hier zijn laatste woorden terug. 

    Lees meer over "Afscheid van Simon Fritschij"
  3. Circus De Mos.png
    Judith
    Door Judith Klokkenburg op 28 december 2024 om 10:51

    Voor circus De Mos betalen autobezitters de prijs

    Dit opiniestuk verscheen op 28 december in het AD en is geschreven door Lotte van Basten Batenburg, fractievoorzitter VVD Den Haag en Judith Klokkenburg, fractievoorzitter ChristenUnie/SGP Den Haag. 

    Lees meer over "Voor circus De Mos betalen autobezitters de prijs"

Coaching ‘leeftijdgenoten’ tegen schooluitval

DSCN1826-bewerktdinsdag 28 februari 2006 17:16

Rouvoet wil bredere toepassing coaching VMBO-leerlingen door HBO-studenten.

André Rouvoet van de ChristenUnie bracht vanmiddag een bezoek aan de Hogeschool InHolland in Haarlem. Vier studenten van deze hogeschool hebben in het kader van hun opleiding een projectbureau opgezet, dat VMBO-scholieren laat begeleiden door HBO-studenten. Het doel van het project Jongeren voor Jongeren is om op een informele manier voortijdige schoolverlating tegen te gaan. Rouvoet reageerde enthousiast: “Tieners zoeken in de regel geen professionele hulp voor hun alledaagse sores. Deze aanpak is laagdrempelig en dicht het gat tussen de scholieren, de school en de bestaande hulpverlening. Dit project verdient navolging in het hele land en daarom zal de ChristenUnie het inbrengen in de Tweede Kamer”.


De coaches presenteren zich door present te zijn tijdens een schoolfeest of de introductieweek op de VMBO-school. Ze delen visitekaartjes uit en lopen op de school rond, zodat ze makkelijk aangesproken kunnen worden. De coaching richt zich met name op het voorkomen van schoolverlating, maar is breder. Op de visitekaartjes staat: “We zijn er voor al jullie vragen over school, stage, studiekeuze, werk, vrije tijd, ouders, vrienden, seks, drugs of heel iets anders”.

De kracht van het project is de interactie tussen leeftijdgenoten. Rouvoet: “De belevingswereld van de studenten sluit goed aan bij die van de VMBO-scholieren, waardoor effectiever en eerder hulp geboden kan worden. Voor SPH-studenten is het bovendien een unieke kans om werkervaring op te doen in het welzijnswerk”. De ervaringen in Haarlem zijn positief. Problemen worden in een vroeg stadium gesignaleerd, waardoor jongeren sneller op weg geholpen kunnen worden en al vroeg doorverwezen kunnen worden. Rouvoet: “In een tijd waarin het lastig is om stageplaatsen te vinden zijn dit soort initiatieven van studenten en hogescholen meer dan welkom. Er zou voorlichting gegeven moeten worden op alle hogescholen over de mogelijkheden om ook in andere steden zo’n project op te zetten”.
Labels

« Terug

Reacties op 'Coaching ‘leeftijdgenoten’ tegen schooluitval'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > februari