Nieuwe fiscale regeling – vrijwillige inhouding op brutoloon – voor het goede doel.
Bij de Algemene Financiële Beschouwingen pleit de ChristenUnie voor de introductie van de spaargift. Het gaat om een vrijwillige inhouding op het brutoloon van € 2,50 per maand, die bestemd is voor een goed doel. In onderling overleg tussen werkgever en werknemers wordt aan het einde van het jaar bepaald naar welk goed doel de opbrengst wordt overgemaakt. André Rouvoet: “Op deze manier willen we de bestaande fiscale mogelijkheden van giften en investeringen van particulieren en bedrijven voor goede doelen verruimen”. Het concept van de spaargift is onderdeel van een bredere regeling die de ChristenUnie bepleit in de tegenbegroting Groeien in vertrouwen – christelijk-sociaal alternatief voor 2006.
De ChristenUnie komt met het voorstel van de spaargift op aangeven van
Dorcas, een internationale hulporganisatie die samenwerkt met plaatselijke kerken en organisaties in Afrika en Oost-Europa. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging.
De spaargift is een instrument om de maatschappelijke betrokkenheid van burgers en bedrijven te vergroten. André Rouvoet: “Het kabinet rept over eigen verantwoordelijkheid, maar verzuimt burgers en bedrijven het gereedschap aan te reiken om die eigen verantwoordelijkheid vorm te geven”. De ChristenUnie gaat er van uit dat goede doelen, zoals kunst en cultuur, natuur en landschap, zorg en welzijn, noodhulp en rampenbestrijding, betekenis hebben voor iedereen. Door de financiering minder dan voorheen te laten lopen via overheidsbudgetten en meer via giften en investeringen wordt de maatschappelijke betrokkenheid groter.
Reacties op 'ChristenUnie wil spaargift'
Geen berichten gevonden
Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.